FORSIDE    LOGIN    KONTAKT    SITEMAP     ENGLISH
Modul Transport Forside


 
Modul adresser
Forretningsbetingelser
Variable Tillæg
Skat
Ordforklaring
Forsikring
Freight Terminology
Emballering
Pakker
Paller
Træemballage - særlige krav ISPM 15

Træemballage

Eksport - Træemballage

Mange lande primært uden for Europa, men også i Europa og senest Norge fra 1.1.2009 har krav om ISPM 15 mærkning af træ. Behandlingskrav kan også være trykimprægnering, frihed for bark eller at emballagen er ny.

Visse lande kræver et plantesundhedscertifikat udstedt af eksportlandets plantesundheds-myndigheder eller et varmecertifikat/gasningscertifikat fra producenten.

Er der krav om et plantesundhedscertifikat, skal eksportøren være opmærksom på, at et plantesundhedscertifikat kun kan udstedes, hvis forsendelsen er forudanmeldt til Plantedirektoratet, og der har været mulighed for at inspicere emballagen. 
 
Hvis godset er emballeret i træ, kræver importlandet at træet er blevet varmebehandlet i forhold til ISPM 15 bestemmelserne. Hvis disse ikke er opfyldt, kan det i ekstreme tilfælde resultere i at godset bliver destrueret. Hvis træet ikke er blevet varmebehandlet i forhold til ISPM 15 bestemmelserne kan vi henvise til en række godkendte virksomheder der kan varmebehandle træ i forhold til ISPM 15. Hvis der er nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte Modul Transport A/S. Tlf: +45 43426800 eller læse mere her:
 
 
International Plant Protection Convention - Protecting the world's plant resources from pests

 

Modul Transport A/S
Head Office, Avedøreholmen 46, DK-2650 Hvidovre, Tlf. +45 4342 6800, CVR DK-70915928
Branch Office, Stiftsvej 13d, DK-7100  Vejle, Tlf. +45 7572 6800.